top of page
20201207140610_IMG_7689_edited.jpg
handicraft.png

KERAMIK

Handgjord bruks- och konstkeramik

Besök min egna hemsida och webshop:

Nedergård Handicrafts - The Maker.

De skapande händerna bakom Nedergård Handicrafts tillhör mig, Susanne Björkell.

Lusten att utveckla mitt hantverk och att driva mina förmågor till sitt yttersta håller mig inspirerad och motiverad. Jag ser varje nytt projekt som en möjlighet att lära mig något nytt och att testa både mina och materialets gränser. Målet med mitt hantverk är att skapa väldesignade produkter som är vackra och funktionella.

Processen

Det börjar med en tanke, en idé och en vision av slutprodukten. Ibland utgående från ett konkret behov, ofta kombinerat med ett estetiskt behov.  Mina produkter görs för hand, av mig, en i taget i små serier. Jag vill betona själva hantverket. Det är processen som skiljer en unik handgjord produkt från massproduktion. Det tar tid och det måste det få göra. Mitt sätt att jobba innebär att många av produkterna görs enbart på beställning även om jag strävar till att ha ett par exemplar till hands. När det gäller keramik kan leveranstiden på beställningsarbeten bli några veckor p.g.a. att föremålen behöver tid att torka och sedan brännas i två omgångar. Keramik kräver tålamod.

Jag tror vi alla och envar kunde må bra av att tänka igenom våra konsumtionsvanor och vårt förhållande till prylar och samtidigt inse att vi med våra köpbeslut styr hur framtidens värld kommer att se ut.

ACCESSOARER

KERAMIK

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page