• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Emot

Kasvatan ja myyn kypsiä emokennoja, pariutumattomia emoja ja tietenkin pariutuneita käyttöemoja jotka sopivat mainiosti Suomen olosuhteisiin. Toukansiirto tehdään 12-24 tuntia vanhoilla toukilla. Paritustarhat sijaitsevat kotitilalla Kalaxissa ja Sarvisalossa (Loviisa). Kuhnurit vaativat erityishuomiota, koska ovat erittäin tärkeitä emonkasvatuksessa. Kuhnureita pitää olla riittävä määrä ja oikeaa perintöä. Kaikki kuhnureita tuottavat pesät ovat myös kasvatettu valikoiduista eri linjojen siitosemoista. Pariutumistarhat sijaitsevat tarhojemme tai veden ympäröimänä. Näin voin taata hyvän ja onnistuneen pariutumisen. Keinosiemennystä käytän kannan säilyttämiseen sekä uusien linjojen luomiseen, yhdistelemällä

jo hyviksi todettuja kantoja tai linjoja.

Buckfast mehiläinen
Käytän mehiläishoidossani Buckfast ”rotua”. Buckfast on ihmisen tekemä keinotekoinen rotu, yhdistelemällä valittuja rotuja tai kantoja systemaattisesti. Mahdolliset siitosemot käyvät tiukan valinnan läpi ja vain parhaat sisarryhmistä käytetään jatkojalostuksessa. Buckfastmehiläinen on jalostustyö, joka on ollut käynnissä siitä lähtien kun Karl Kehrle (Veli Adam) aloitti jalostuksen vuonna 1916 luostarissa (Buckfast Abbey) Lounais-Englannissa, kun loistauti tappoi melkein kaikki mehiläisyhdyskunnat Englannissa. Veli Adamin motto oli; "Mahdollisimman paljon hunajaa, mahdollisimman vähällä työllä". Hänen jalostustyötä on jatkettu Euroopassa, hänen jalanjäljissään ja periaatteiden mukaan.

Miksi Buckfast? En löydä mitään syytä miksi ei. Buckfast yhdistää monia hyviä ominaisuuksia, kuten kestävyys, parveiluhitaus, rauhallisuus (lauhkeus ja kakulla pysyminen), keruuinto ja rakentaminen. Parveiluhitaus ja rauhallisuus ovat kaksi erittäin tärkeää ja aikaa säästävää ominaisuutta, jotka hyödyttävät sekä harrastelija että ammatillisia mehiläishoitajia. Buckfast on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin helppohoitoinen ja tuottava mehiläinen. 
Buckfastmehiläisemme ovat peräisin eri valituista ja kantakirjatuista emoista Suomesta (Juhani Lunden), Tanskasta ja Saksasta, sekä Elgon mehiläisiä Ruotsista. Suurin osa Buckfast-kasvattajien kantakirjoista löydät TÄÄLTÄ!

Tilaa emoja täyttämällä alla olevan lomakkeen tai soittamalla; 0408311848. Toimitus heinä- elokuussa tilausjärjestyksessä.

 Siitosemot ovat käyneet tiukan arvostelun läpi, eli talvehtivat hyvin, ovat elinvoimaisia, ovat luonteeltaan säyseitä, pysyvät rauhallisina kakulla, ovat parveiluhitaita ja hunajasato on yli keskiarvon.

Yritän myös jalostaa Varroan kestävyyttä ja tarkastan siitosemojen punkkimäärää kahdesti vuodessa.

Hinta sisältää ALV:n (24%) ja hintaan lisätään postikulut.

On mahdollista ja on jopa suositeltavaa noutaa emot kotitilalta;

Kalaxintie 451, 07320 Jakari.

Kaikki emot merkitään vuoden värikoodin mukaan.

Kiitos kaikille kesästä 2019, kannattaa varata vuoden 2020 emot heti tai viimeistään keväällä, jos haluaa emot heinäkuussa!

Pariutunut emo: 40€

Pariutumaton neitsyt emo: 20€

Kypsä emokenno: 10€ (vain nouto!)

10 emon tilaajalle 10% määräalennuksen!