• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
 

Nedergård

Maatilamme Nedergård sijaitsee Pikkupernajanlahden rannalla, pienessä kylässä nimeltä Kalax. Täällä harjoitamme luomuviljelyä, metsätaloutta, pienimuotoista lammastaloutta sekä mehiläistenhoitoa. Nedergårdin mehiläiset keräävät satoaan Itä-Uudenmaan rannikon puhtaasta luonnosta. Meihiläistarhamme sijaitsevat mm. Sarvisalossa, Jakarissa, Renumissä sekä kotona Kalaxissa, missä meidän omat apilanurmet muodostavat tärkeän osan niin lampaiden kuin myös mehiläisten laidunmaista. Hunajatuotannon lisäksi kasvatamme myös mehiläisemoja.

 

Meidän hunajamme

Meidän hunaja on monikukkaishunaja missä kevään paju kohtaa alkukesän voikukan, omenakukan, mustikan ja puolukan, keskikesän vadelman, lehmuksen, apilan ja rypsin yhdistyäkseen myöhäiskesällä horsman ja kanervan kanssa. Matkalla se poimii vivahteita monenlaisista kukista, kuten kirsikasta ja puutarhakasveista, kaikki riippuen siitä mitä mehiläisen eteen tulee sen medenkeruu matkalla.

Jokainen hunajasato on uniikki ja muodostaa täydellisen sekoituksen menneestä kesästä.

Hunajan maku, väri ja rakenne, vaihtelee sen mukaan mitkä kukat ovat kukkineet hyvin sinä kesänä.

Meillä on se etu, että ollaan rikkaan ja vaihtelevan luonnon ympäröimänä joka antaa maukkaan ja

tasapainoisen hunajan.

Mehiläistarhaus

Isäntä itse, eli minä Sigurd Wackström olen vastaava mehiläishoitaja tilallamme. Omat intohimoni ovat mehiläiset ja niiden eri ominaisuudet joita yritän mehiläishoidossa sekä emo jalostuksessa oppia tuntemaan.


Mehiläistarhaus alkoi vuonna 2013 ja on sen jälkeen laajentunut joka vuosi. Mehiläistarhamme sijaitsevat Itä-Uudellamaalla, jossa meillä on 4-10 pesää tarhaa kohden. Hunajasadon koko vaihtelee paikallisista olosuhteista, mutta alueellamme on erittäin rikas ja monimuotoinen kasvisto: niittyä, metsää ja hedelmäpuita sekä öljykasveja, kuten rypsi ja rapsi. Alueemme mesi tarjoaa erittäin maukkaan ja laadukkaan hunajan. Hunaja syntyy kukkien medestä ja siksi hunajan koostumus vaihtelee mm. alkuperäkasvien mukaan. Hunaja korjataan elokuussa, jonka jälkeen se lingotaan, valutetaan saaveihin ja lopulta purkitetaan. Suurin osa työstä tehdään käsin ja hunaja ei lämpene koskaan yli 34 Celsius (luonnollinen lämpötila pesän sikiötilassa). Hunajamme on kuin suoraan pesästä otettua!


Painopiste mehiläishoidossani, hunajantuotannon lisäksi, on nykyään mehiläisten jalostuksessa, tavoitteena tuottaa Varroan kestäviä, terveitä, parveiluhitaita ja lauhkeita mehiläisiä, jotka tuottavat paljon hunajaa. Nämä edellä mainitut ominaisuudet ovat edellytys järkevälle mehiläishoidolle. Koska Buckfast-mehiläinen on jalostettu näiden ominaisuuksien mukaan jo lähes sata vuotta (Varroan kestävyyttä vasta joitain vuosia), olen valinnut sen jalostuksen pohjaksi.

 
 
 

Ota yhteyttä

Mehiläistarhaus ja emokasvatus:

Sigurd 040 8311848

Myynti, hunaja ja mehiläisvahatuotteet:

Susanne 040 5539378

Osoite: Kalaxintie 451, 07320 Jakari